Kiełbasa z mięsa gęsiego.pdf

(133 KB) Pobierz
349632024 UNPDF
1Kiełbaazmieagęiego(myle,żerówniedobrzemożetobydmiękozpierikurzej)
Składniki
- 0,75kgmięagęiego(drobiowego)
- 1,5 kg wieprzowiny z karczku,
- 0,75kgwołowinyklII,
- 0,25kgurowegotłuzczudrobiowego,
- pieprz, ziele angielskie, majeranek, kolendra
- ólialetrazgodnieznormami(2,00kgolii0,07kgaletryna100kgmiea)- peklowadjakna
kiełbaę
Materiałypomocnicze
- jelita wieprzowe 36 mm
- przędzanr3
Mięopokrajadwdrobnąkotkęizapeklowad Tłuzczprzepucidprzezmazynke(iatkanr5)i
zaolid- odjądilodolizogólnejpulinapeklowanieprzyjmując2kgolina100kgtłuzczu
PozapeklowaniuwymiezaddokładniedodajączmieloneprzyprawyinapełniaccilejelitaOdkręcad
kiełbakiodługociok30-35cmKoocezwiązadprzedzą
Pozotawidwtemppokojowejdoobuzeniajelit(możebydnanoc)
Kiełbakiwędzidwzimnymdymieok8-9dniletotrataczauWedzidjakkiełbakeparzonąitak
amoparzyd
Autor: Nieznany
Zgłoś jeśli naruszono regulamin