sałatka ognista
Składniki:
2 piersi z kurczaka (ok. 40 dag) puszka kukurydzy
3 kiszone ogórki60 dag ziemniaków ok. 15 dag papryki konserwowej szczypta łyżeczka sproszkowanego chili ok. 3 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki ketchupu ok. 5 łyżek majonezu sól pieprz cukier
Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Dać na rozgrzaną oliwę i obsmażyć, ostudzić.
Ziemniaki ugotować w ‘mundurkach’, ostudzić i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć obsmażone piersi z kurczaka, pokrojone ziemniaki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę ogórki, odsączoną z zalewy kukurydzę i dodać chili. Następnie dodać ketchup, majonez, przyprawić i wymieszać.
ku3k