Boczek rolowany.rtf

(1 KB) Pobierz

 

 

 

                                    ęłęóBoczek rolowany

  

 

 

ęłęóSposób przyrządzenia

 

Boczek opłukać, wyrównać boki, lekko rozbić. Natrzeć Warzywkiem, czosnkiem, pieprzem, majerankiem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Ułożyć na płacie boczku i zwinąć w rulon. Owinąć rulon nicią, ułożyć w brytfannie. Piec 1,5 godz. w temp. 200° C, podlewając najpierw wodą, a potem wytopionym tłuszczem.

 

ęłęóLista zakupów

 

·        1 kg chudego surowego boczku w kształcie kwadratu

·        łyżka majeraneku

·        3 jaja

·        łyżeczka czosnku granulowanego

·        2 łyżki Warzywka

·        pieprz czarny mielony

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin