Placuszki z czekoladą i bananami
Bardzo lubię nalesniki, placki, racuchy. Rowniez dlatego, ze mozna je blyskawicznie przygotowac i ze do ich zrobienia nie potrzeba specjalnych skladnikow. Dzisiaj mialam ochotę na cos bananowo-czekoladowego, najlepiej od razu, bez koniecznosci dlugiego oczekiwania. Placuszki mają wyraźny posmak bananów, są miękkie, a do ich smażenia wystarczy zaledwie odrobina tluszczu.Placuszki z czekoladą i bananami2 jajka200 ml mleka25 g platkow migdalowych150 g mąki1 lyzka cukru pudru30 g drobno pokrojonej lub startej na tarce czekolady2 dojrzale bananyBanany rozgniesc widelcem, nastepnie wszystkie skladniki zmiksowac przy pomocy blendera lub malaksera.Rozgrzac patelnię, jej powierzchnię spryskac olejem.Nabierać lyżką ciasto (powinno mieć konsystencję gęstej smietany) i smazyć ok. 1 minuty, następnie przewrócić na drugą stronę i dosmażać kolejną minutę.Podawać jeszcze cieple, z kwasną smietaną i konfiturami.Smacznego!
You might also like:
xyzgeo