�R�DR�CZE G�ASKANIE: 1. "�ukowe" 2. "pasmowe" 3. "rozbie�ne i zbie�ne" 4. g�askanie 1-3 wykonujemy po stronie d�oniowej 5. g�askanie ca�� d�oni� po stronie d�oniowej z kciukiem odwiedzionym 6. g�askanie ca�� d�oni� po stronie d�oniowej z kciukiem przywiedzionym 7. g�askanie ca�� d�oni� strony grzbietowej 8. "paliczkowe" po stronie grzbietowej 9. "grzebyszkowe" - po stronie d�oniowej ROZCIERANIE: 1. "�ukowe" 2. "pasmowe" 3. "rozbie�ne i zbie�ne" 4. "4" w dw�ch pasmach 5. rozcierania 1-4 po stronie d�oniowej z nieco wi�ksz� si�� 6. "8" 7. k��bami 8. "grzebyczek" po stronie d�oniowej UGNIATANIE: 1. poprzeczne - mi�ni k��bu - przestrzenia mi�dzy I a II ko�ci� �r�dr�cza - mi�ni k��bika 2. pod�u�ne - mi�ni k��bu i k��bika - przestrzeni mi�dzy I a II ko�ci� �r�dr�cza oraz k��bika 3. przepychanie fa�du sk�rno-mi�niowego po stronie d�oniowej - wykonujemy mocno, rozpoczynamy od staw�w �r�dr�czno-paliczkowych w kierunku nadgarstka UCISKI: 1. dwoma kciukami, od staw�w �r�dr�czno-paliczkowych w kierunku nadgarstka - jednoczesne - naprzemienne 2. na przestrzenie mi�dzykostne OKLEPYWANIE: 1. "dziobanie" po stronie d�oniowej ROZLU�NIANIE ko�ci �r�dr�cza
Domingers