Zupa mięsna z warzywami.docx

(13 KB) Pobierz

Zupa mięsna z warzywami

 

Składniki

·         200 g mięsa wołowego

·         2 łyżki oleju

·         1 łyżeczka bulionu w proszku

·         2 cebule

·         1 marchew

·         200 g ziemniaków

·         100 g pora

·         sól i pieprz

·         4 łyżki drobno pokrojonej pietruszki

Sposób przygotowania

1.       1

1 Mięso umyć, pokroić w centymet­rową kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, włożyć kawałki mięsa i podsmażyć na złoty kolor. Następ­nie zalać 3/4 l gorącej wody i goto­wać pod przykryciem na małym ogniu.

2.       2

Obraną cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć i pokroić na centy­metrowe krążki. Warzywa dodać do zupy i gotować.

3.       3

Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem posypać drobno pokrojo­ną pietruszką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin