Zupa mięsna z warzywami
Składniki
· 200 g mięsa wołowego
· 2 łyżki oleju
· 1 łyżeczka bulionu w proszku
· 2 cebule
· 1 marchew
· 200 g ziemniaków
· 100 g pora
· sól i pieprz
· 4 łyżki drobno pokrojonej pietruszki
Sposób przygotowania
1. 1
1 Mięso umyć, pokroić w centymetrową kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, włożyć kawałki mięsa i podsmażyć na złoty kolor. Następnie zalać 3/4 l gorącej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu.
2. 2
Obraną cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć i pokroić na centymetrowe krążki. Warzywa dodać do zupy i gotować.
3. 3
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem posypać drobno pokrojoną pietruszką.
jason567