Pikle z fasolki i marchewki.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
5857285 UNPDF
Pikle z fasolki i marchewki
Składniki:
1,5 kg zielonej fasolki szparagowej (może też być mamucia) pęczek młodych marchewek
30 dag szalotek 1 l octu z białego wina 75 dag cukru 10 goździków 2 małe laski
cynamonu 1 średnia cebula pół pęczka czosnku sól
Sposób wykonania:
Fasolkę oczyścić, opłukać. Marchewki obrać, pokroić wzdłuż na długie cienkie słupki.
Szalotki obrać i pokroić na połówki. Fasolkę i marchewki włożyć do osolonego wrzatku,
gotować przez 10 minut. W tym czasie obrać cebulę i przekroić na połowę. Ocet
zagotować z cukrem, goździkami, cynamonem, cebulą i cząbrem. Warzywa osączyć i
przełożyć razem z szalotkami do słoików. Polać przecedzoną zalewą octową. Zamknąć
słoiki, ustawić je na blasze piekarnika napełnionej gorącą wodą. Pasteryzować godzinę w
temperaturze 100ºC.
Plik z chomika:
daria275
Inne pliki z tego folderu:
śliwki.docx
(13 KB)
Przetwory z pomidorów.doc
(31 KB)
przetwory na zimę.docx
(2619 KB)
Papryka.docx
(19 KB)
owoce.docx
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
dania
dżemy
grzybki
inne
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin