spod pod pizze.doc

(20 KB) Pobierz

przepis na tace do piekarnika : 1/3 kg maki wsypuje do garnka, dodaje mala lyzke soli i mala lyzke cukru, do tego drozdze. teraz rozbijam dwa jajka i mieszam je w szklance, po czym wylewam je do garnka, teraz szybko wlewam lekko ciepla wode do tej samej szklanki  i wylewam ja do garnka, nastepnie zaczyna sie mozolne mieszanie az ciasto bedzie bez grudek, teraz dolewam odrobine oliwy i mieszam az wejdze w ciasto. teraz zostawiam taki garnek na 20minut (co najmniej). po odczekaniu wyjmuje tacec z piekarnika i smaruje ja margaryna, wylewam ciasto na tace i rozprowadzam. tutaj dodaje wszystkie skladniki i wstawiam tace do piekarnika (nie rozgrzanego). ustawiam 150 stopni, opiekanie z gory i dolu (taca jest troche wyzej jednak, aby dodatki na pizzy nie byly soczyste). tak sie piecze przez dokladnie 20minut...

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin