Łabędzi puch.rtf

(1 KB) Pobierz

              Upiecz biszkopt. Biszkopt przekroić na pół. Nałożyć więcej niż połowę masy kremowej. Przykryć drugim biszkoptem i nałożyć pozostałą masę.

Składniki:              

 

    * KREM DO ŚRODKA

    * 2 duże czerstwe bułki

    * 3 szklanki mleka

    * pół szklanki cukru

    * 1 torebka cukru waniliowego

    * 10 dag wiórków kokosowych

    * kostka masła

    * kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol

 

Przepis:              

Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka. W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Można dodać kieliszek ajerkoniaku.

Składniki:              

 

    * MASA NA WIERZCH

    * 4 łyżki masła

    * 2 łyżki mleka

    * 10 dag wiórków kokosowych

    * mniej niż pół szklanki cukru

 

Przepis:              

Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor. Gdy wystygnie nałożyć na wierzch. Można polać polewą.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin