Klasyczna przekąska z szynką.rtf

(5 KB) Pobierz
Klasyczna przek¹ska z szynk¹

Klasyczna przekąska z szynką

 

Składniki na 6 porcji:

pół melona

6 cienkich plastrów gotowanej szynki

półczka natki pietruszki

mały por

 

Umyty melon pokrój na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Odkrój 4 cienkie plasterki ze skórką, przetnij je na pół i zostaw do udekorowania potrawy. Resztę melona obierz i podziel na 18 podłnych cząstek.

 

Natkę pietruszki umyj i osusz. Por przekrój na pół, dokładnie umyj i potnij wzdł na paseczki. Po 3 cząstki melona z gałązką natki owiń  plastrami szynki i zwiąż na kokardki paseczkami pora.

 

Porcje szynki z melonem poukładaj dekoracyjnie na talerzu i przybierz odłonymi w tym celu płatkami melona.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin