Mintaj po parysku.rtf

(6 KB) Pobierz
Mintaj po parysku

Mintaj po parysku

 

Składniki:

60 dag filetów

25 dag małych pieczarek

15 dag chudego boczku

cytryna

kilka gałązek zielonej pietruszki.

marynata:

5 łek oleju

3 łki soku z cytryny

pół łeczki suszonego tymianku

pokruszony liść laurowy

l, pieprz

 

Starannie połącz wszystkie składniki marynaty. Umyte i osuszone filety pokrój w grubą kostkę, ułóż w salaterce, zalej marynatą, delikatnie wymieszaj, przykryj i zostaw na noc w lodówce. Natomiast boczek potnij w drobną kostkę. Na szpadki ponadziewaj kolejno boczek, pieczarki i rybę.

 

Upiecz wszystko na grillu, w piecyku lub na patelni, skrapiając marynatą.

 

Potrawę podaje się udekorowaną plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin