Sałatka alzacka.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka alzacka

Sałatka alzacka

 

Składniki na 4 porcje:

mięso z wywaru (10-15 dag)

10 korniszonów

jajo ugotowane na twardo

cebula

łka posiekanych zielonych listków estragonu

łka posiekanej natki pietruszki i szczypiorku

sok z cytryny

2 łki oleju sałatkowego

2 liście sałaty

2-3 cienkie paski czerwonej papryki

l

pieprz

 

Ugotowane mięso i białko jaja pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Korniszony pokrój w plasterki, wymieszaj z estragonem i natką oraz dopraw solą oraz pieprzem.

 

Następnie skrop wszystko sokiem z cytryny i olejem, przykryj, i wstaw na chwilę do lodówki.

 

Przed podaniem ułóż w salaterce na liściach sałaty, a środek udekoruj paskami czerwonej papryki. Połowę sałatki posyp posiekanym żółtkiem, resztę - szczypiorkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin