Sałatka cytrynowo-pieczarkowa.rtf

(5 KB) Pobierz
Sa³atka cytrynowo-pieczarkowa

Sałatka cytrynowo-pieczarkowa

 

Składniki:

2 cytryny

40 dag pieczarek

4 łki oliwy

skórka otarta z cytryny

2 łki posiekanej natki pietruszki

cukier

l

pieprz

 

Dokładnie umyte pieczarki wrzuć na 2-3 minut na osolony wrzątek, po czym osącz na sicie. Po przestudzeniu pokrój je w równe plasterki, posyp skórką z cytryny i skrop oliwą.

 

Obrane cytryny pokrój w cienkie półplasterki, usuń pestki, połącz z pieczarkami, dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dokładnie wymieszaj z natką pietruszki, przykryj, wstaw na 1-2 godzin do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin