Sałatka fasolowa.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka fasolowa

Sałatka fasolowa

 

Składniki na 8 porcji:

puszka fasoli czerwonej

puszka fasoli perłowej

zielona papryka

10 dag salami (jak najcieńsze plastry)

czerwona cebula

6 łek oliwy

2 łki octu winnego

przyprawa do dań z fasoli lub przyprawa do dań kuchni włoskiej

cukier

l

pieprz

 

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Strąk papryki umyj, oczyść z nasion i włókien, a potem pokrój w paseczki.

 

Fasolę białą i czerwoną osącz na sicie z zalewy i wymieszaj z papryką i cebulą. Posyp ł przyprawy.

 

Oliwę rozetrzyj ze szczyptą soli i pieprzu. Wlej ocet, wymieszaj. Sałatkę zalej sosem, ponownie dokładnie wymieszaj.

 

Plastry salami nadkrój, zwiń i fantazyjnie udekoruj nimi w sałatkę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin