Ser panierowany a la tawerna.rtf

(5 KB) Pobierz
Ser panierowany a la tawerna

Ser panierowany a la tawerna

 

Składniki:

25 dag sera (solana lub oryginalnej fety)

2 łki soku z cytryny

łka oregano

oliwa do głębokiego smażenia

panierka:

łeczka świeżo zmielonego pieprzu

1/4 szklanki mąki

do dekoracji:

cząstki cytryny

 

Ser pokrój w plastry grubości 1 cm, długości 7 cm i szerokości 5 cm. Opłucz w zimnej wodzie i osusz na papierowym ręczniku. Panieruj w mące zmieszanej z pieprzem.

 

W garnku o grubym dnie rozgrzej teraz oli, plastry sera smaż partiami po 2 minuty z każdej strony. Nadmiar tłuszczu osącz na papierowym ręczniku.

 

Plastry sera podawaj gorące, posypane oregano, skropione sokiem z cytryny i przybrane cząstkami cytryny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin