Kapusta z grzybami.rtf

(5 KB) Pobierz
Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

 

Składniki na 6 porcji:

50 dag kiszonej kapusty

cebula

5-6 kapeluszy suszonych grzybów

szklanka Bulionu grzybowego WINIARY (z kostki)

2 łki tłuszczu (łka oleju i łka smalcu)

łeczka kminku

2 łeczki majeranku

2 liście laurowe

pieprz

l

 

Kapustę opłucz i osącz. Grzyby - po 20 minutach moczenia w letniej wodzie - wyjmij i pokrój w paseczki. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu, po czym dodaj kapustę, grzyby, przyprawy i wlej bulion. Duś na małym ogniu, aż grzyby bę miękkie, a sos odparuje.

 

Przed podaniem, jeśli trzeba, posól.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin