Koronka flandryjska.rtf

(5 KB) Pobierz
Koronka flandryjska

Koronka flandryjska

Francuska wersja kalafiora

 

Składniki:

duży kalafior

4 jaja ugotowane na twardo

10 dag chudej szynki

2 łki posiekanej natki pietruszki

l, pieprz

2 łki masła

łka bułki tartej

 

Obrane jajka posiekaj i połącz z drobno pokrojoną szynką. Kalafior umyj, podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj, odcedź i na ogrzanym półmisku oprósz pieprzem, a także posyp jajkiem z szynką.

 

Na rozgrzanej patelni zrumień buł tartą, dodaj masło i wymieszaj, po czym posyp nią kalafior, posypując go na koniec natką. Podawaj jako gorąca przekąskę lub dodatek do drugiego dania.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin