Kotlety ziemniaczano-serowe.rtf

(5 KB) Pobierz
Kotlety ziemniaczano-serowe

Kotlety ziemniaczano-serowe

 

Składniki na 12-16 porcji:

1 kg ziemniaków

30 dag tłustego białego sera

2 jaja

duża cebula (10 dag)

2-3 ząbki czosnku

5 łek mąki pszennej

8 łek bułki tartej

po łeczce tymianku, cząbru i majeranku

l, pieprz

8 łek oleju do smażenia

 

Ziemniaki umyj, ugotuj w łupinach, ostudź, obierz i zmiel razem z serem. Obraną cebulę pokrój w kostkę, a czosnek - po oczyszczeniu z łupin - posiekaj. Cebulę oraz czosnek zrumień na łce oleju i dodaj do ziemniaków wraz z jajkami, mą i przyprawami. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i z  otrzymanej masy uformuj kotlety, poobtaczaj je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin