WINO ANANASOWE.doc

(20 KB) Pobierz

Wino Ananasowe

Przepis nr. 01

Posiekaj ananasy na drobne kawałki i umieść w plastikowym sitku w baniaku. Dodaj pozostałe składniki, oprócz drożdży, które trzeba dodać po 24h. Często mieszaj, po 5 dniach usuń plastikowe sitko z baniaka. Gdy tylko zakończy się fermentacja, zlej wino znad osadu. Czynność tą należy powtórzyć tyle razy, aż wino będzie zupełnie klarowne. Wino musi dojrzewać co najmniej kilka miesięcy.

 

Przepis na 5 l. wina:

 

Wino Ananasowe   

1,75 kg. ananasów

1,12 kg. cukru

0,5 g. taniny

2g. pożywki

drożdże winne

woda do objętości 5 l.

 

 

 

 

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin