WINO ARONIOWE.doc

(20 KB) Pobierz

Wino Aroniowe

 

Przepis nr. 01

 

Owoce należy przebrać, zepsute odrzucić, owoce koniecznie umyć. Owoce należy zmiażdżyć, zalać przepisaną ilością wrzącej wody, po ostudzeniu dodać zaczynu drożdżowego i fermentować w miazdze 2 dni, po czym przecedzić, dodać odpowiednią ilość cukru rozpuszczonego w wodzie lub części moszczu i fermentować w baniaku.

 

Wino Aroniowe 11%        A

Wino Aroniowe 13%        B

Wino Aroniowe 17%        C

6 kg. aronii

6,5 kg. aronii

7 kg. aronii

6 l. wody

5 l. wody

4,5 l. wody

1,7 kg. cukru

2 kg. cukru

2,8 kg. cukru

3g. pożywki

4g. pozywki

4g. pożywki

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin