Kanaryjska zupa krem.rtf

(6 KB) Pobierz
Kanaryjska zupa krem

Kanaryjska zupa krem

 

Składniki:

4 pomarańcze

50 dag marchewki

5 szklanek przegotowanej wody

cebula

2 łki masła

kieliszek białego wytrawnego wina

pół szklanki śmietanki kremówki

3 łki posiekanego koperku

łeczka cukru, sól

 

Obraną i umytą marchewkę bardzo drobno pokrój. W głębokim rondlu stop przygotowaną porcję masła, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dodaj marchewkę, wymieszaj i smaż na silnym ogniu przez minutę. Wlej wodę, dodaj l, cukier i ł skórki otartej z pomarańczy, gotuj na małym ogniu pod przykryciem około godziny. Zmiksuj, przetrzyj przez sito, przestudź, wymieszaj z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, winem i śmietanką.

 

Przed podaniem zupę należy schłodzić i posypać koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin