Krem z zielonego groszku i kalafiora.rtf

(6 KB) Pobierz
Krem z zielonego groszku i kalafiora

Krem z zielonego groszku i kalafiora

 

Składniki:

30 dag zielonego groszku

20 dag kalafiora

10 dag brokułów

marchew

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY

sok z cytryny

2 łki śmietany

3 łki oliwy

półtorej łki mąki

l

zielony pieprz

 

Brokuły i kalafior umyj, oczyść i podziel na różyczki. Groszek opłucz i osącz. Następnie zagotuj bulion i dodaj do niego przygotowane warzywa. Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut, a pod koniec gotowania wlej sok z cytryny. Przyrzą zasmaż z oliwy, mąki oraz kilku łek bulionu. Potem połącz ją z zupą, całość ponownie zagotuj. Garnek zdejmij z ognia, zupę lekko ostudź i zmiksuj. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

 

Teraz przygotuj do dekoracji marchew. Umyj ją i obierz. Nożykiem do obierania ziemniaków wytnij z marchewki wstążki i udekoruj nimi zupę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin