Watrobka z sarny na ostro.txt

(0 KB) Pobierz
Watrobka z sarny na ostro 
--------------------------------------------------------------------------------
Skladniki:
Watrobka z sarny 50 dag
Slonina wedzona 5 dag
Cebula duza 2 szt
Smalec 7 dag
Ogorek konserwowy 1 szt.
Sol,pieprz naturalny mielony,pieprz ziolowy
--------------------------------------------------------------------------------
Przepis:
Watrobke pokroic w niewielkie paseczki.Cebule pokroic w kostke.Slonine pokrojona w kostke wysmazyc na skwareczki wraz ze smalcem.Do rondla z rozgrzanym tluszczem dodac pokrojona watrobke i usmazyc.Do usmazonej watroby dodac cebulke,podlac niewielka iloscia wody lub rosolu,przyprawic sola i pieprzem,po czym dusic przez kilka minut pod przykryciem.Pod koniec gotowania dodac ogorek pokrojony w kostke lub slupki,wymieszac,przyprawic ostatecznie do smaku i zdjac z ognia.Potrawa powinna byc gesta i pikantna.Podawac na goraco z pieczywem lub ziemniakami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin