Rolada wieprzowa II.txt

(0 KB) Pobierz
Rolada wieprzowa II 

Skladniki:
Mieso od szynki 70 dag
Ogorek konserwowy 1 szt
Cebula 1 szt.
Boczek wedzony 10 dag.
Margaryna lub maslo 12 dag.
Musztarda,sol,pieprz naturalny mielony,pieprz ziolowy.

Przepis:
Mieso przygotowac jak do rolad wieprzowych I.Ogorek i boczek pokroic w cienkie plasterki.Cebule pokroic w krazki lub piorka.Wszystkie dodatki nalozyc na plastrkach miesa,smarujac je przedtem musztarda i lekko solac.Wierzch nadzienia posypac dwoma gatunkami pieprzu.Rolady zwijac podobnie jak poprzednio.Smazyc na dobrze rozgrzanym tluszczu,podlac woda i dusic do miekkosci.Uzyskany sos nalezy przetrzec przez sito.Mozna go rowniez zagescic zawiesina z maki i wody i podprawic smietana.

 

 

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin