Surówka z kalafiora.rtf

(6 KB) Pobierz
Surówka z kalafiora

Surówka z kalafiora

 

Składniki:

mały kalafior

15 dag małych pieczarek

3-4 pomidory

mała czerwona cebula

2 łki drobno posiekanego szczypiorku

5 łek Majonezu sałatkowego WINIARY

pół łeczki Kwasku cytrynowego WINIARY

l

pieprz

 

Kalafior dokładnie umyj, podziel na różyczki, zanurz na 10 minut w wodzie zakwaszonej kwaskiem cytrynowym. Potem opłucz, dobrze odsącz i zetrzyj na tarce do jarzyn o dużych otworach.

 

Pieczarki umyj pod bieżą wodą, osusz, pokrój w grube płatki. Pomidory umyj i pokrój w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę. W salaterce połącz wszystkie warzywa, oprósz solą i pieprzem, wlej majonez - wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

 

Posyp surówkę szczypiorkiem, salaterkę nakryj i schłó w lodówce (30 minut).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin