Sa�atka Z zupek chinskich czarnulka - chcialas przepis na sa�atke gyrosow�, a ja ci napisze na sa�atke z zupek chinskich,kt�ra jest ob��dna, mam nadzieje,ze nie znasz i skorzystasz:-) zuoki chinskie robisz wg przepisu na opakowaniu, jak makaron zmi�knie,odlewasz "wod�, do tego podsmazasz filet z kurczaka na patelni na oleju,pokrojony w drobne kawa�eczki i ciach do makaronu, potem kukurydza z puszki , du�o czosnku i majonez. polecam sa�atka gyrosowa 3 �y�eczki przyprawy Kebab/Gyros rozpu�ci� w 1/2 szkl wody i odstawi� na 15 min 1/2 kg filet�w z kurczaka pokroi� w drobn� kostk� i obsma�y� na oleju - nie rumieni�c Do sma�onych filet�w wla� rozpuszczon� przypraw� i sma�yc na ma�ym ogniu a� do odparowania. Prze�o�y� do wysokiej salaterki, pola� pikantnym ketchupem posieka� 1-2 cebuli i posypa� ni� mi�so polane ketchupem posieka� 6-7 korniszon�w i posypa� cebul� og�rki posmarowa� majonezem (majonez mo�na wymiesza� z jogurtem naturalnym by by�o mniej kaloryczne )i pola� ketchupem posypa� kukurydz� z puszki na kukurydz� wy�o�y� 1/2 kapusty (peki�sk� lub bia��, zszatkowan� i wymieszan� 15 min wcze�niej z veget�) odstawi� na 1 godz do lod�wki PILNOWA� SWOJEJ PORCJI bo bardzo szybko znika
lifenika