SCHAB PO BIESZCZADZKU.doc

(24 KB) Pobierz
SCHAB PO BIESZCZADZKU

SCHAB PO BIESZCZADZKU

 

 

1 kg schabu

20 dag boczku lub wędzonki

20 dag kiełbasy czosnkowej

1 duża cebula

1 łyżka słodkiej papryki

1 kwaśna śmietana

0,5 szklanki wody

 

              Schab pokroić na plastry o grubości 0,5 cm trochę zbić młotkiem. Posypać Vegetą. Smażyć na gorącym tłuszczu. Gdy się zrumienią dodać pokrojoną w wąskie paski wędzonkę lub boczek i kiełbasę. To wszystko poddusić na wolnym ogniw wraz ze schabem. Cebulę pokroić w talarki i do­dać do schabu. Wszystko jeszcze dusić na wol­nym ogniu około 5 minut. Dodać słodka mieloną paprykę i dobrze wymieszać. Dodać wodę i dusić jeszcze około 5 minut. Dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku. Jeszcze dusić na wolnym ogniu 5 mi­nut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin