Sałatka Bomba witaminowa.docx

(13 KB) Pobierz

Sałatka Bomba witaminowa

 

Składniki

·         2 główki cykorii

·         1 pudełeczko świeżych kiełków fasoli mungo

·         puszka mieszanki mexico z kukurydza, groszkiem i papryka

·         pół czerwonej papryki,

·         łyżka kaparów

·         1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy octowej

·         sól, oliwa z oliwek

·         1 łyżeczka musztardy dijonnaisse

Sposób przygotowania

1.      Z cykorii wyciac glab i rozdzielic listki. Na patelnie wlac oliwy i na goraca rzucac liscie, po chwili przewracajac na druga strone( uwazac bo bardzo pryska) Listki wykladac na papierowy recznik do odsaczenia z nadmiaru tluszczu.

2.      Kielki przeplukac, wrzucic do miski, dodac odsaczana mieszanke mexico, pokrojona w paseczki papryke, kapary i pieprz, dodac lyzke oliwy z oliwek i lyzeczke musztardy,troszke soli i wymieszac. Listki rozlozyc na talerzu, na srodku rozlozyc salatke.

3.      Kto nie chce smazyc cykorii moze salatke wkladac w listki, ktore surowe sa jak lodeczki, jest to wtedy przekaska typu fingerfood.

4.      Smacznego!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin