Tacos wegetariańskie.txt

(1 KB) Pobierz
Sk�adniki:
5 �y�ek mro�onej mieszanki groszek z marchewk�
1 puszka 250g czerwonej fasoli
1 puszka 250g pomidor�w bez sk�rki
1 �rednia cebula
2 z�bki czosnku
1 czerwona papryka
2 �y�ki oleju
2 �y�ki posiekanego koperku
1 �y�ka przecieru pomidorowego
dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty
tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty
200g �mietany, mo�e by� jogurt
przyprawy: szczypta bazylii, pieprzu, soli, chilli, papryki s�odkiej wszystko do smaku

Spos�b przyrz�dzenia
Marchew z groszkiem gotujemy do mi�kko�ci,
na patelni przesma�amy na oleju pokrojone w kosteczk� cebul�, czosnek i papryk�
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzon� fasol� z puszki i rozdrobnione pomidory, mo�emy doda� �y�k� przecieru pomidorowego, (niekoniecznie) dusimy razem przez oko�o 20 minut, sos w tym czasie zg�stnieje, na ko�cu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek, wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty dressing mieszamy ze �mietan� w mi�dzy czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille, na gor�ce tortille k�adziemy najpierw li�� sa�aty a nast�pnie nape�niamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem, tortille gotowe s� do jedzenia. Uczta meksyka�ska gotowa, smacznego, polecam.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin