Sk�adniki: 5 �y�ek mro�onej mieszanki groszek z marchewk� 1 puszka 250g czerwonej fasoli 1 puszka 250g pomidor�w bez sk�rki 1 �rednia cebula 2 z�bki czosnku 1 czerwona papryka 2 �y�ki oleju 2 �y�ki posiekanego koperku 1 �y�ka przecieru pomidorowego dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty 200g �mietany, mo�e by� jogurt przyprawy: szczypta bazylii, pieprzu, soli, chilli, papryki s�odkiej wszystko do smaku Spos�b przyrz�dzenia Marchew z groszkiem gotujemy do mi�kko�ci, na patelni przesma�amy na oleju pokrojone w kosteczk� cebul�, czosnek i papryk� odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzon� fasol� z puszki i rozdrobnione pomidory, mo�emy doda� �y�k� przecieru pomidorowego, (niekoniecznie) dusimy razem przez oko�o 20 minut, sos w tym czasie zg�stnieje, na ko�cu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek, wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty dressing mieszamy ze �mietan� w mi�dzy czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille, na gor�ce tortille k�adziemy najpierw li�� sa�aty a nast�pnie nape�niamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem, tortille gotowe s� do jedzenia. Uczta meksyka�ska gotowa, smacznego, polecam.
glajszmit