Arkusz Kontroli CCP2.rtf

(36 KB) Pobierz
Nr CCP

Nr CCP

Nr etapu

Etap (nazwa)

Rodzaj zagrożenia

Działania zapobiegające

Parametry krytyczne

Monitoring

Działania korygujące

Odpowiedzialny

Dokumenty        / Zapisy

Wartość

Tolerancja

Metoda

Jak często

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

CCP2

3,4,5

Magazynowanie towarów łatwo psujących się

Przeterminowanie towaru, niewłciwa temperatura przechowywania

Mięso mrożone,mrożonki kulinarne, warzywa-zamrażarka

 

 

Lodówka nabiałowa

 

 

 

Surowe mięso-lodówka

 

Przetwory rybne-lodówka

 

dliny i inne wyroby miesne gotowe-lodówka

 

Ciasta kremowe-lodówka

 

 

 

 

 

Nie wyższa niż 18 st.C

 

 

Nie wyższa niż 3 st C

 

Od 2 stC do 4 stC

 

Od 0 st.C do

4 st.C

 

 

Od 2st.c do 4 st.C

 

Od 0st.c do 5 st.C

 

 

 

 

 

 

+3 stopnie  C

 

 

 

+1 stopień C

 

 

 

+-1 stopień C

 

 

+1 stopień C

 

 

 

+1 stopień C

 

 

+1 stopień C

 

Pomiar temperatury,

co 5 godzin

Regulacja temperatury.

W przypadku przeterminowania towaru wycofanie z użycia

Pracownik zmiany

Arkusz monitorowania CCP2  Z.2.9/2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin