Nr etapu
Etap (nazwa)
Rodzaj zagrożenia
Działania zapobiegające
Parametry krytyczne
Monitoring
Działania korygujące
Odpowiedzialny
Dokumenty / Zapisy
Wartość
Tolerancja
Metoda
Jak często
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CCP2
3,4,5
Magazynowanie towarów łatwo psujących się
Przeterminowanie towaru, niewłaściwa temperatura przechowywania
Mięso mrożone,mrożonki kulinarne, warzywa-zamrażarka
Lodówka nabiałowa
Surowe mięso-lodówka
Przetwory rybne-lodówka
Wędliny i inne wyroby miesne gotowe-lodówka
Ciasta kremowe-lodówka
Nie wyższa niż –18 st.C
Nie wyższa niż 3 st C
Od 2 stC do 4 stC
Od 0 st.C do
4 st.C
Od 2st.c do 4 st.C
Od 0st.c do 5 st.C
+3 stopnie C
+1 stopień C
+-1 stopień C
Pomiar temperatury,
co 5 godzin
Regulacja temperatury.
W przypadku przeterminowania towaru wycofanie z użycia
Pracownik zmiany
Arkusz monitorowania CCP2 Z.2.9/2
lukaszlistowski