Buraczki ćwikłowe na zimę.docx

(46 KB) Pobierz

Buraczki ćwikłowe na zimę

Buraczki  ćwikłowe na zimę

Buraczki z papryką

Składniki

dla >6 osób

6 kg buraków cwikłowych,
1 kg papryki,
7 średnich cebul,
Zalewa:,
1/2 litra wody i 1 szkl niepełna,
1/2 litra octu,
2 łyżki soli pełne,
2 szkl cukru niecałe,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 90 min

1. Buraki ugotowac (nie rozgotować) i zetrzeć na grubych oczkach.

2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do gotującej się zalewy na 5 minut, dorzucić starte buraki, gotować następne 5- 10 minut. Gorące wkładać do słoików i odwracać do góry dnem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin