Sałatka tunezyjska z tuńczykiem
· Czas: do 30 minut
· Dla ilu osób: powyżej 4
Sałatka tunezyjska z tuńczykiem - składniki
· 25 dag pokrojonych w kostkę pomidorów
· 15 dag pokrojonej w kostkę papryki
· 10 dag posiekanej papryki peperoni
· 1 pokrojony w kostkę obrany ogórek wężowy
· 1 duża posiekana cebula
· świeża mięta
· 2 łyżki octu
· 6 łyżek oliwy
· 2 jajka na twardo
· 10 dag tuńczyka w oleju
· 1 łyżka kaparów
· 10 oliwek
· 1 cytryna pokrojona w plasterki
Sałatka tunezyjska z tuńczykiem - sposób przygotowania
Połącz wszystkie pokrojone warzywa, dodaj miętę, sól i ocet. Wymieszaj, skrop oliwą. Przykryj warstwą jajek na twardo, tuńczyka, kaparów i oliwek, udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj po schłodzeniu.
arnika35