Sałatka tunezyjska z tuńczykiem.docx

(23 KB) Pobierz

Sałatka tunezyjska z tuńczykiem

Sałatka  tunezyjska z tuńczykiem

·         Czas: do 30 minut

·         Dla ilu osób: powyżej 4

Sałatka tunezyjska z tuńczykiem - składniki

·         25 dag pokrojonych w kostkę pomidorów

·         15 dag pokrojonej w kostkę papryki

·         10 dag posiekanej papryki peperoni

·         1 pokrojony w kostkę obrany ogórek wężowy

·         1 duża posiekana cebula

·         świeża mięta

·         2 łyżki octu

·         6 łyżek oliwy

·         2 jajka na twardo

·         10 dag tuńczyka w oleju

·         1 łyżka kaparów

·         10 oliwek

·         1 cytryna pokrojona w plasterki

Sałatka tunezyjska z tuńczykiem - sposób przygotowania

Połącz wszystkie pokrojone warzywa, dodaj miętę, sól i ocet. Wymieszaj, skrop oliwą. Przykryj warstwą jajek na twardo, tuńczyka, kaparów i oliwek, udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj po schłodzeniu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin