Lody kokosowe.docx

(28 KB) Pobierz

Lody kokosowe

Lody kokosowe

·         Czas: do 60 minut

·         Dla ilu osób: od 3 do 4

Lody kokosowe - składniki

·         1 litr mleka kokosowego z puszki

·         1 torebka żelatyny

·         1/2 szklanki cukru

·         5-6 kropli olejku migdałowego

Lody kokosowe - sposób przygotowania

Namocz żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej mleko, dodaj cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz użyć mniej cukru, bo te lody są bardzo słodkie). Teraz dodaj olejek migdałowy i rozpuszczoną żelatynę, zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy masa zacznie lekko gęstnieć, wlej ją do pojemniczków na kostki lodu i wstaw do zamrażalnika. Podawaj z owocami liczi.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin