Ryba pieczona l.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420153 UNPDF
Ryba pieczona I
Składniki
1 kg ryby słodkowodnej (karpia, sandacza, szczupaka), 2-3 ząbki
czosnku, olej, posiekana natka pietruszki, sól
Sposób przyrządzania
Sprawioną i opłukaną rybę (bez głowy) natrzeć solą, roztartym
czosnkiem, skropić olejem. Włożyć w specjalny rękaw lub luźno
zawinąć w folię aluminiową. Upiec w piekarniku, kilka razy
skrapiając folię wodą. Gotową rybę udekorować plasterkami cytryny, posypać natką
pietruszki. Podawać z ziemniakami, duszoną marchewką i surówką ze słodkiej kapusty.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Ryba pieczona w glinie.doc
(19 KB)
Ryby z Biebrzy.wmv
(92492 KB)
biala ryba nadziewana warzywami.jpg
(77 KB)
Ryba duszona ze śliwkami.doc
(19 KB)
Ryba duszona w jarzynach.doc
(20 KB)
Inne foldery tego chomika:
00000000
IKRA
MIELONA MASA RYBNA
OWOCE MORZE
RYBNA GARMAŻERKA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin