Koreańskie risotto.doc

(28 KB) Pobierz
Koreańskie risotto

Koreańskie risotto

Dla ilu osób:
Dla trzech
Czas przyrządzenia:
60 minut

Składniki

·         ryż 400 g

·         rosół 3/4 L

·         mielona wołowona 150 g

·         grzyby 100 g

·         olej 2 łyżki

·         cebula 1 szt

·         sól 1 łyżeczka

·         papryka mielona 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso i pokrojone w paski grzyby i cebulę smażyć na oleju 5 min, wsypać wypłukany i osączony ryż, zalać rosołem z sosem sojowym, przyprawić solą i papryką, zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień i gotować 25 min. Pod przykryciem. Podawać z zieloną sałatą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin