Warzywa w sosie sezamowym.doc

(29 KB) Pobierz
Warzywa w sosie sezamowym

Warzywa w sosie sezamowym

Składniki

·         rzodkiew biała

·         ogórek

·         marchew

·         sos sojowy 50 ml

·         olej sezamowy 3 łyżki

·         sezam 1 łyżka

·         szczypiorek 1 pęczek mały

·         czosnek 2 ząbki

·         sól 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Marchew i rzodkiew kroimy na zapałkę, ogórek w plasterki. Rzodkiew i ogórek solimy a potem osuszamy. Szczypiorek i czosnek drobno siekamy (każdy osobno).

Na patelni rozgrzanej z 1łyżką oleju sezamowego smażymy rzodkiew marchew i czosnek przez 3 minuty.

W misce mieszamy razem sos sojowy pozostały olej sezamowy sezam, rzodkiew i marchew z czosnkiem, oraz ogórek i szczypiorek.

Dla ilu osób:
Dla czterech
Czas przyrządzenia:
30 minut
Koszt potrawy:
tania

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin