Rosyjskie śledzie.docx

(19 KB) Pobierz

Rosyjskie śledzie

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 20 min
http://gotowanie.onet.pl/0
Oczekiwanie: doba
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: łatwe
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

10 śledzi a'la matias

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4 duże cebule

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

słoik koncentratu pomidorowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

100 ml oliwy z oliwek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

szczypta soli,cukru,pieprzu czarnego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

łyżeczka słodkiej papryki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Matiasy płóczemy(jeśli są bardzo słone namaczamy na 2 h w wodzie a potem odcedzamy).Cebulę obieramy,szatkujemy i szklimy na oleju.Dodajemy przyprawy i przecier.Całość chwilkę smażymy i odstawiamy.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Matiasy układamy w szklanym naczyniu(duże płaty kroimy na pół).Przekładamy na przemian rybę i warstwę cebulową.Przykrywamy wierzch folią spożywczą i odkładamy na dobę aby całość się przegryzła.Podajemy z chlebem razowym.Smacznego.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin