Rosyjskie śledzie
Przygotowanie: 20 minOczekiwanie: dobaTrudność: łatwe
Składniki na 4 porcje
•
10 śledzi a'la matias
4 duże cebule
słoik koncentratu pomidorowego
100 ml oliwy z oliwek
szczypta soli,cukru,pieprzu czarnego
łyżeczka słodkiej papryki
Etapy przygotowania
1.
Matiasy płóczemy(jeśli są bardzo słone namaczamy na 2 h w wodzie a potem odcedzamy).Cebulę obieramy,szatkujemy i szklimy na oleju.Dodajemy przyprawy i przecier.Całość chwilkę smażymy i odstawiamy.
2.
Matiasy układamy w szklanym naczyniu(duże płaty kroimy na pół).Przekładamy na przemian rybę i warstwę cebulową.Przykrywamy wierzch folią spożywczą i odkładamy na dobę aby całość się przegryzła.Podajemy z chlebem razowym.Smacznego.
zlosliwa_malpa