Ryż smażony po chińsku.docx

(20 KB) Pobierz

Ryż smażony po chińsku

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 10 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Smażenie: 15 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: łatwy
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

2 szkl. ryżu ugotowanego na sypko

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3-4 pieczarki, 3 łyżki natki pietruszki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 jajko

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 świeży ogórek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 czerwona papryka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sos sojowy, sól, pieprz, papryka ostra, olej sojowy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Jajko rozmącić widelcem. Rozgrzać łyżkę oleju, wlać jajko podgrzewać na małym ogniu do ścięcia. Zdjąć z patelni, pokroić w kostkę.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Pieczarki ogórek i paprykę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć lekko na patelni (nie rumienić).

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Do warzyw dodać ryż i jajko. Chwilę podgrzewać na małym ogniu. Doprawić sosem sojowym, papryką, solą i pieprzem. Na koniec dodać natkę. Wymieszać.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ryż będzie smaczniejszy jeżeli do gotowania zamiast soli dodamy kostkę rosołową. Smacznego.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin