Zupa szpinakowa.docx

(32 KB) Pobierz

Zupa szpinakowa

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: około 30 minut
http://gotowanie.onet.pl/0
Gotowanie: około 10 minut
http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 238 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: łatwy
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 6 porcji


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

500 g szpinaku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

6 szklanek wywaru (np. z kurczaka)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

115 g drobno posiekanego mięsa z kurczaka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 drobiowa kostka rosołowa

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 laska cynamonu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki mąki kukurydzianej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 szklanki wody sól i pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Świeży szpinak umyć, drobno posiekać lub zmiksować. Mrożony szpinak rozmrozić i zmiksować na puree. W głębokim rondlu podgrzać wywar, dodać kurczaka i zagotować. Następnie dodać szpinak i pokruszoną kostkę tosokwą. Dokładnie wymieszać. Dodać cynamon, gotować na średnim ogniu 5 minut. W kubeczku zmieszać na jednolitą masę mąkę kukurydzianą i wodę. Dodać do zupy, mieszać, aż zgęstnieje. Wyjąć laskę cynamonu. Dodać sól i pieprz do smaku.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/0656693134a54a9db2b982beb2b7a77f,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin