Pieczarki faszerowane szpinakiem Pieczarki faszerowane szpinakiem Skladniki: 12 duzych pieczarek 150 g szpianku w lisciach 100 g boczku w plastrach 100 g z�ltego sera 1 zabek czosnku 1 cebula 1 peczek natki pietruszki ewent. 40 g orzeszk�w pinii 2 lyzki smietany 36% 2 lyzki masla s�l, pieprz, galka muszkatulowa Opis przygotowania: Pieczarki myjemy i odcinamy trzonki tak, aby zostaly same kapelusze. Szpinak myjemy, zalewamy wrzatkiem i szybko odcedzamy. Czosnek, cebule i boczek kroimy w kosteczke i podsmazamy na lyzce masla. Nastepnie dodajemy posiekany szpinak. Pozostawiamy do przestygniecia, po czym dodajemy posiekana natke, starty ser, orzeszki i smietane. Mieszamy. Na koniec doprawiamy farsz sola, pieprzem i galka muszkatolowa. Do kapeluszy nakladamy po lyzce nadzienia i wstawiamy (w naczyniu zaroodpornym wysmarowanym maslem) do piekarnika nagrzanego do 150st na 15minut.
piaseckakrystynaa