CAPPUCCINO
Składniki na biszkopt:
ü Kupujemy pojedynczy spód biszkoptowy o średnicy 24-26 cm.
Po wyłożeniu do tortownicy okrągłej nasączamy mieszanką kawy i alkoholu.
Składniki na krem:
ü 250 ml mleka
ü 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej ugotować z tego budyń i wystudzić
ü 1 łyżka maki pszennej
ü 1 żółtko
ü ½ szklanki cukru pudru
ü ½ margaryny Kasi
ü 5 łyżek cappuccino orzechowego
Margarynę, żółtka i cukier puder utrzeć na jednolitą masę, ciągle ucierając dodawać stopniowo budyń. Na koniec dodać cappuccino. Ucierać. Masę wyłożyć na biszkopt.
Składniki na warstwę wierzchnią:
ü ½ galaretki cytrynowej (ewentualnie innej)
ü 1 Śnieżka
ü 3 - 4 kostki czekolady do starcia
Galaretkę przygotować w ½ szklanki wody i zostawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubić w ½ szklanki mleka następnie połączyć z zimną galaretką i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać tarta czekoladą.
J SMACZNEGO J
kizia100