Cappuccino.doc

(21 KB) Pobierz
Serniczek z brzoskwiniami

CAPPUCCINO

 

 

 

Składniki na biszkopt:

ü      Kupujemy pojedynczy spód biszkoptowy o średnicy 24-26 cm.

 

Po wyłożeniu do tortownicy okrągłej nasączamy mieszanką kawy i alkoholu.

 

Składniki na krem:

ü     

250 ml mleka

ü      1 ½  łyżki mąki ziemniaczanej      ugotować z tego budyń i wystudzić

ü      1 łyżka maki pszennej

 

ü      1 żółtko

ü      ½ szklanki cukru pudru

ü      ½ margaryny Kasi

ü      5 łyżek cappuccino orzechowego

 

Margarynę, żółtka i cukier puder utrzeć na jednolitą masę, ciągle ucierając dodawać stopniowo budyń. Na koniec dodać cappuccino. Ucierać. Masę wyłożyć na biszkopt.

 

Składniki na warstwę wierzchnią:

ü      ½ galaretki cytrynowej (ewentualnie innej)

ü      1 Śnieżka

ü      3 - 4 kostki czekolady do starcia

 

Galaretkę przygotować w ½ szklanki wody i zostawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubić w ½ szklanki mleka następnie połączyć z zimną galaretką i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać tarta czekoladą.

 

 

 

 

J SMACZNEGO J

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin