Markizy orzechowe z nutellą.docx

(12 KB) Pobierz

markizy orzechowe z nutellą

 

Składniki

25 dag mąki
20 dag orzechów włoskich
15 dag cukru


20 dag masła
1 opakowanie

cukru waniliowego
1 jajo
20 dag kremu Nutella

 

Mąkę, zmielone bardzo drobno orzechy, cukier, cukier waniliowy posiekać z masłem. Dodać jajko i szybko zagnieść. Owinąć w folię i schłodzić.

Ciasto rozwałkowac na ok 3-4 mm i wykrajać krążki. Piec ok 10-15 min w temp 180-190 st C

. Ostudzić, Składa po 2 ciasteczka przkładając je kremem. Na wierzchu posmarowac resztą kremu i ozdobić dowolnymi dekoracjami (np. połówkami orzecha, posypką lukorwą, wiórkami kokosowymi itp.)

Zgłoś jeśli naruszono regulamin