RAFAELLOCiasto:7 jajek20 dkg cukru20 dkg mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno ,dodac cukier i dalej ubijac, dodać żółtka,mąke i proszek do pieczenia.Wylać na blache posmarowaną olejem i obsypaną maką.Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Krem:3/4 litra mleka2 łyżki mąki przennej1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki cukru1 cukier waniliowy2 budynie śmietankowe lub waniliowe2 żółtkaZ mleka odlać 2/3 szklanki i wymieszać ze wszystkimi składnikami.Resztę mleka zagotowaći do gotujacego sie mleka wlać rozmieszane składniki,ugotować tak jak budyń ciagle mieszajac.Odstawić do całkowitego wystygniecia. Jak masa będzie zimna to utrzeć ja robotem z 1 kostką margaryny.Wiórka kokosowe:Z kostki margaryny odciać pasek na pół centymetra,włożyć do rondla i roztopić.Dodać paczkę wiórek kokosowych(10 deko),3/4 szlkanki cukru,10 dkg posiekanych orzechów włoskich,zrumienić na złoty kolor cały czas mieszajacUpieczone ciasto przeciąc na pół (na dwa placki) tak jak torta,, jeden placek posmarować połową masy budyniowej, przykryć drugim plackiem i posmarować pozostała masą,na wierzch posypac grubo usmażonymi wiórkami
asia2593