Pulpeciki.rtf

(1 KB) Pobierz

Pulpeciki

Składniki:

70g ugotowanej wieprzowiny, 1 litr warzywnego wywaru, 2 łyżki masła, 1 jajko, tarta bułka namoczona w łyżce mleka, sól, pieprz, gałązka zielonej pietruszki, 1/2 kg ziemniaków, brzoskwinie w syropie

Przygotowanie:

Ugotowane mięso przepuść przez maszynkę. Dodaj masło, jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj. Uformuj malutkie pulpeciki i gotuj około 20 minut w wywarze.

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj, duże sztuki przekrój na dwie części. Włóż ziemniaki do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut.

Wyjmij na talerz ziemniaki, polej je uzyskanym sosem, połóż na nich mięso. Do tak przygotowanego posiłku podaj brzoskwinie w syropie.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin