Biała kiełbasa pieczona.pdf
(
37 KB
)
Pobierz
70612928 UNPDF
Biała kiełbasa pieczona
1 kg kiełbasy białej
2 dag smalcu
6 małych cebul
wiórki chrzanu do dekoracji
Sposób wykonania :
Białą kiełbasę zwiniętą w krążek ułożyć najlepiej na okrągłej blasze lub płaskim garnku
ze stopioną na dnie małą ilością tłuszczu.
Wstawić do pieczenia do dobrze nagrzanego piekarnika.
Można wokół kiełbasy ułożyć podkówki obranych niedużych cebul i podpiec je razem z
kiełbasą.
Cebule na zimno są bardzo smaczne i ładnie dekorują wianek kiełbasy na okrągłym
półmisku.
Przed podaniem na stół kiełbasę udekorować wiórkami chrzanu.
Plik z chomika:
Aniulajda
Inne pliki z tego folderu:
Ogólne zasady produkcji kiełbas niepodsuszanych.pdf
(342 KB)
OGÓLNE ZASADY PRODUKCJI KIEŁBAS SUSZONYCH I PODSUSZANYCH.pdf
(174 KB)
Kiełbasa piwna parzona lub pieczona podsuszana.txt
(3 KB)
Kiełbasa podhalańska parzona lub pieczona podsuszana.txt
(2 KB)
Kiełbasa swojska.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
kuchnie regionalne#=
łakocie
mięso=#
PRZEPISY KULINARNE
przepisy=#
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin