Sałatka warstwowa.doc

(26 KB) Pobierz
Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa


 

Produkty:


● 2 pory

● 1 puszka kukurydzy

● 1 słoik marynowanego selera

● 15 dag szynki

● 4 jajka

● 15 dag żółtego sera

● sól

● pieprz

● majonez

 

Przygotowanie:


Pory pokroić i na chwilę wrzucić na wrzątek z wegetą lub kucharkiem, odcedzić i ostudzić. Odsączyć warzywa, jajka posiekać, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

W szklanej salaterce układać warstwami (każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem, przykryć łyżką majonezu):

1.     kukurydzę i seler,

2.     szynkę pokrojona w kosteczkę i jajka,

3.     por,

4.     ser.

Ser stanowi ostatnią warstwę, majonezu już nie używamy.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin