imbt-xvid-jj-cd2.txt

(35 KB) Pobierz
{1}{100}www.napiprojekt.pl - nowa jako�� napis�w.|Napisy zosta�y specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu.
{35}{101}Naprawd�?
{105}{193}Chc� ci kogo� przedstawi�.
{197}{266}My�l�, �e go...|On jest...
{270}{302}Bardzo wysoki.
{306}{366}- Co takiego?|- Wysoki.
{370}{399}Wyj�tkowo wysoki.
{403}{451}- Ja te�.|- Wiem.
{455}{518}Ale on jest wy�szy,|wi�c to dobrze.
{522}{588}Dobrze.
{877}{964}Ca�kiem nie�le.
{1012}{1107}Ale nie doskonale.
{1574}{1690}- Tu jeste� Julio.|- O, John!
{1705}{1781}- Mi�o ci� widzie�.|- Gdzie ta twoja siostra?
{1785}{1843}Tam.
{1928}{1957}Opowiedzieli�my jej o tobie.
{1961}{2025}Nie chcia�bym przeszkadza�|jej w rozmowie.
{2029}{2084}Z Ivanem Cousinsem?
{2088}{2302}Dopiero si� poznali.|Jako� nie widz� Dorothy z Ivanem Cousinsem.
{3070}{3219}Bien aimes!|Umi�owani bracia i siostry!
{3504}{3616}- Jest bardzo mi�o.|- Nigdy nie by�em na takim weselu.
{3620}{3687}Prosz�, Julio.
{3691}{3719}Jaki pi�kny �lub.
{3723}{3759}Dzi�ki, tato.
{3763}{3852}Nie jestem zachwycony|tym ma��e�stwem.
{3856}{3934}Naszym te� nie by�e� zachwycony.
{3938}{4005}To prawda.
{4009}{4082}Jak tam w ambasadzie?
{4086}{4163}Dobrze, dzi�kuj�.
{4167}{4292}W�a�ciwie to niezbyt dobrze, bo|obci�li nam fundusz biblioteczny o 90%.
{4296}{4380}Senator McCarthy ma d�ugie r�ce.
{4384}{4528}Senator McCarthy ufa swoim|przekonaniom i za to go podziwiam.
{4532}{4695}Nasi znajomi w Waszyngtonie|stracili prac� po latach s�u�by.
{4699}{4847}A Paul musia� dokona� spisu wszystkich|ksi��ek w bibliotece ambasady.
{4851}{4930}Chyba nie sugerujesz,|�e rz�d francuski jest lepszy.
{4934}{4997}- A do tego...|- Zata�czymy?
{5001}{5097}Chod�, zata�cz ze mn�.
{5101}{5179}Zarzeka�a� si�, �e nie b�dziesz|o tym rozmawia�.
{5183}{5301}Wiem, nigdy si� nie naucz�.
{6214}{6306}Gdzie moja �onka?
{6322}{6385}Tutaj, bije pian�.
{6389}{6435}Co na obiad?
{6439}{6508}Majonez?
{6562}{6639}- Dobry.|- Nieprawda�?
{6643}{6670}Dosta�a� list od siostry.
{6674}{6814}Wy�l� ten przepis Avis.|Jest znakomity.
{6818}{6858}Rzek�abym prze�omowy.
{6862}{6944}Niew�tpliwie.
{7212}{7315}Dorothy jest w ci��y.
{7389}{7470}Paul, czy to nie...?
{7474}{7577}Czy to nie wspaniale?
{7868}{7976}Jestem taka szcz�liwa.
{8048}{8248}Podgrzanie miseczki przed wbiciem|��tka, zmienia posta� rzeczy.
{8252}{8388}Majonez udaje si� za ka�dym razem.
{8469}{8574}Napisa�am wam przepis.
{8638}{8680}Nie zgadzasz si�?
{8684}{8735}Co do majonezu?|Sk�d�e znowu?
{8739}{8785}Na pewno masz racj�.
{8790}{8872}Naukowo potwierdzon�.
{8877}{8952}To moje motto.
{8956}{9004}Julio,
{9008}{9059}mamy pewn� spraw�.
{9063}{9139}Wydawca naszej ksi��ki kucharskiej
{9143}{9206}twierdzi, �e ona|nie jest po angielsku.
{9210}{9261}Przecie� jest.
{9265}{9337}Odrzucili j�.
{9341}{9506}Ale zasugerowali,|�eby�my znalaz�y kogo�,
{9509}{9660}kto uczyni�by j� bardziej przyst�pn�|dla ameryka�skiego czytelnika.
{9664}{9754}Zgodzi�aby� si�?
{9768}{9878}Czy ja bym si� zgodzi�a?
{9934}{9992}Tak.
{10037}{10167}/Zagrajmy w "Zgadnij|/kto przyjdzie na kolacj�?"
{10171}{10266}/We �rod� b�d� go�ci�a|/u siebie pewn� znakomito��.
{10270}{10334}/Podpowied� #1:
{10338}{10514}/Stopie� oddalenia mi�dzy mn� a Juli� Child|/zmniejszy si� o jaki� tysi�c.
{10518}{10623}/Uprzedzaj�c pytania, nie chodzi|/o Amand� Hesser z NY Timesa,
{10627}{10689}/ani Nigell� Lawson czy In� Garten.
{10693}{10806}/Podpowied� #2: przyrz�dz�|boeuf bourguignon, czyli potraw�,
{10810}{10964}/kt�r� m�j go�� zrobi� tu� po przeczytaniu|/"Sztuki Kuchni Francuskiej".
{10968}{11053}Poprosz� boeuf bourguignon Julii Child.
{11057}{11170}/Skoro nikt nie odgad�,|/sama wam powiem.
{11174}{11324}/To Judith Jones.|/Redaktorka ksi��ki Julii Child.
{11328}{11415}/Kobieta, kt�ra dostrzeg�a|/potencja� w r�kopisie Julii.
{11419}{11500}/Teraz jest seniork� i pewnie|/nie jada ci�kostrawnych potraw
{11504}{11597}/dlatego wo�owin� przyrz�dzam|/na dzie� przed.
{11601}{11802}/Gotuj�c j�, wyczuwam niemal|/fizyczn� obecno�� Julii u mego boku.
{11806}{11912}/W rzeczywisto�ci, g��wnie|/m�wi� sama do siebie.
{11916}{11952}Jak d�ugo ma si� gotowa�?
{11956}{12000}Dwie i p� godziny.
{12152}{12254}/Witam, nazywam si� Julia Child.
{12258}{12381}/Dzi� przygotuj� �wi�tecznego kurczaka,|/czyli Le Kurczaque Svi�teczny.
{12385}{12503}/Zaczniemy od na wp� zluzowanego|/kurczaka, czyli poularde demi desosee.
{12507}{12663}/Faszeruj� go cebulk�,|/�eby mia� odpowiedni zapaszek,
{12667}{12745}/oraz w�tr�bk�, kt�r� mo�na|/r�wnie� u�y� do kanapek,
{12747}{12832}/krakers�w lub saltinek.
{12871}{12938}/Koty i psy uwielbiaj� w�tr�bk�.
{12942}{13026}/Wi�c nie wolno jej wyrzuca�.
{13030}{13220}/K�ad� kurczaka na brzuszku|/i kroj� wzd�u� kr�gos�upa.
{13224}{13316}/No tak, o ma�o nie|/obci�am sobie palca.
{13320}{13389}/To si� nawet dobrze sk�ada,|/poniewa� takie wypadki
{13393}{13444}/zdarzaj� si� w kuchni|/od czasu do czasu,
{13448}{13520}/i nigdy nie wiadomo co robi�.
{13524}{13608}/Po pierwsze, trzeba zatamowa� krwotok.
{13612}{13745}/Mo�na do tego celu wykorzysta� fartuch.
{13749}{13804}/Unie�� r�k� nad g�ow�.
{13808}{13909}/Lub zastosowa� naturalny|/koagulant w postaci podrob�w.
{13913}{14025}/To kolejny pow�d �eby|/nie wyrzuca� w�tr�bki.
{14029}{14114}/Ojej, st� odje�d�a.
{14118}{14176}/Czemu wszyscy wirujecie?
{14180}{14228}/Chyba prze�pi� si� chwileczk�.
{14232}{14314}/Bon Appetit.
{15661}{15774}To jest po prostu|suchy zbi�r przepis�w.
{15778}{15835}W og�le nie wci�gaj�cy.
{15839}{15980}B�d� musia�a wszystko|zacz�� od pocz�tku.
{15984}{16189}To musi by� ksi��ka zach�caj�ca ameryka�skie|gospodynie, kt�re nie maj� kucharek.
{16193}{16285}Kt�rym nikt nie us�uguje.
{16289}{16407}O ile mo�na tak powiedzie�.
{16420}{16492}Chyba mo�na.
{16496}{16560}Julio?
{16583}{16636}Co b�dzie, je�li|wyjedziemy z Pary�a?
{16640}{16722}Dlaczego mieliby�my to robi�?
{16726}{16808}Bo moja umowa|mia�a trwa� cztery lata.
{16812}{16883}Czyli mamy jeszcze czas.
{16887}{16961}Osiem miesi�cy.
{16965}{17091}Ksi��ki kucharskiej nie da si�|napisa� w osiem miesi�cy.
{17095}{17190}Raczej w dwa lata.
{17268}{17332}Julio,
{17368}{17425}co je�li przenios�|mnie gdzie� indziej?
{17429}{17476}Mog� to zrobi�?
{17480}{17524}Tak.
{17528}{17606}Nie bardzo im na mnie zale�y.
{17610}{17651}Och, Paul.
{17655}{17756}Oczywi�cie, �e im zale�y.
{17760}{17835}Niekoniecznie.
{17839}{17970}Je�li wyjedziemy, b�d�|wysy�a�a strony poczt�.
{17974}{18012}A one b�d� je odsy�a�y.
{18016}{18125}Po to wynaleziono system|pocztowy oraz kalk�.
{18129}{18224}R�wnie dobrze mog� przyjecha�|do Pary�a poci�giem.
{18228}{18312}Gdyby�my musia�y|koniecznie pracowa� we trzy.
{18316}{18357}A raczej we dwie.
{18361}{18466}Bo jak wiadomo Louisette|tylko udaje, �e co� robi.
{18470}{18584}Ale zostaniemy w Europie, prawda?
{18588}{18766}Ci�ko stwierdzi�, zwa�ywszy|obecne nastroje polityczne.
{18770}{18858}Senator McCarthy nie lubi takich jak my.
{18862}{18955}Jak to?|Co my�my takiego zrobili?
{18959}{19043}Nic.|Nie o to chodzi.
{19047}{19111}Rzecz w tym, �e byli�my w Chinach.
{19115}{19165}To wystarczy.
{19169}{19293}- P�ki co, jeste�my tu.|- Masz racj�.
{19297}{19357}Za twoj� ksi��k�.
{19361}{19501}"Francuska kuchnia dla ka�dego"
{19505}{19546}Albo: "Domowa kuchnia francuska".
{19550}{19602}Podoba ci si�?|Kt�ry lepszy?
{19606}{19646}Podobaj� mi si� oba.
{19650}{19691}/Kochana Avis!
{19695}{19818}/Oto fragment naszej ksi��ki|/kucharskiej z rozdzia�u o sosach.
{19822}{20021}/Nie pokazuj go nikomu, chyba,|/�e masz absolutn� pewno��,
{20027}{20088}/�e to osoba spoza bran�y wydawniczej.
{20092}{20167}/S� tacy, kt�rzy nie|/marz� o niczym innym
{20171}{20303}/jak tylko o wykradzeniu|/tego przepisu na hollandaise.
{20307}{20388}Sp�nimy si�.|My�lisz, �e ona si� pojawi?
{20392}{20448}Louisette?|Naturalnie.
{20452}{20488}Przecie� to jej dom.
{20492}{20564}�artowa�am.
{20568}{20602}O co tak w og�le chodzi?
{20606}{20650}Louisette nie chcia�a powiedzie�.
{20654}{20702}Jaka� niespodzianka.
{20706}{20775}Mo�e zrezygnuje ze wsp�pracy?
{20779}{20821}- By�oby bosko.|- Julio!
{20825}{20899}To prawda.
{20977}{21116}Moje drogie, przedstawiam|wam Irm� Rombauer.
{21120}{21204}Pani "Rado��"?
{21213}{21292}Napisanie "Rado�ci|gotowania" zabra�o mi rok.
{21296}{21404}Tylko rok? W��cznie|z degustacj� przepis�w?
{21408}{21480}Nie wypr�bowa�am|wszystkich przepis�w.
{21484}{21526}By�o ich za du�o.
{21530}{21639}Znalaz�am wydawc� w St Louis.
{21643}{21721}- Ile pani zap�aci�?|- Ja zap�aci�am jemu.
{21725}{21769}Trzy tysi�ce dolar�w.
{21773}{21813}Trzy tysi�ce dolar�w?
{21817}{21863}To maj�tek.
{21867}{22002}Ale mia�am troch� pieni�dzy|z ubezpieczenia, bo m�j m��...
{22006}{22051}- Nie!|- Zabi� si�?
{22055}{22168}Tak. Wi�c zastanawia�am si�,|co zrobi� z pieni�dzmi,
{22172}{22227}a potem ksi��ka zdoby�a powodzenie.
{22231}{22279}I zainteresowali si� ni�|w Bobbs-Merrill.
{22280}{22325}Mia�am wydawc�|z prawdziwego zdarzenia.
{22327}{22367}I zarobi�a pani krocie?
{22371}{22428}Ani troch�.|Zrobili mnie na szaro.
{22432}{22484}Ukradli prawa autorskie.
{22488}{22580}- Wznowiono edycj� i wiecie co?|- Co?
{22584}{22646}Indeks wo�a o pomst� do nieba.
{22650}{22775}City chicken nie wyst�puje pod C.
{22779}{22815}Doprawdy?
{22819}{22901}Tylko pod|"Szasz�yki z kurczaka".
{22905}{22963}Nie!
{22969}{23188}W k�ko opowiada�a|jak wydawca oskuba� j� z tantiem.
{23223}{23380}To mi u�wiadomi�o, �e publikacja|to nie bu�ka z mas�em.
{23381}{23476}Masz list od Avis.
{23813}{23879}Avis spodoba� si� rozdzia� o sosach.
{23883}{23946}To doskonale.
{23950}{24000}O nie!
{24004}{24052}Pokaza�a go komu�.
{24056}{24153}A nalega�am, by tego nie robi�a.
{24157}{24290}Pokaza�a go redaktorce z|firmy wydawniczej w Bostonie.
{24294}{24404}A tamta pokaza�a go dyrektorowi.
{24408}{24454}Paul, Paul, Paul!
{24458}{24508}Co, co, co?
{24512}{24578}Chc�...
{24583}{24624}Chc� wyda� nasz� ksi��k�.
{24628}{24682}To wspaniale.
{24686}{24767}- I wyp�ac� nam zalicz...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin