Mus z pomarańczy.doc

(58 KB) Pobierz
Mus z pomarańczy

Mus z pomarańczy

na zimno

  1. Owoce umyć, obrać, włożyć do rondla, zalać małą ilością wody, rozgotować pod przykryciem.
  2. Przetrzeć i dodać połowę cukru i cukier wanilinowy.
  3. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować.
  4. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem.
  5. Do przecieru z owoców dodać ubitą pianę, wlać żelatynę, lekko ubić.
  6. Mus wyłożyć do salaterek lub pucharków i ostudzić.
  7. Podawać przybrany drobnymi ciasteczkami.

Mus z pomarańczy

·         Składniki:

·         1/2 kg pomarańczy,

·         5 - 8 dag cukru,

·         1/2 łyżeczki cukru wanilinowego Delecta,

·         3 białka,

·         1 dag żelatyny w proszku Delecta.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin