botwina.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
4243949 UNPDF
Botwina
Składniki
Litr wywaru z włoszczyzny, 2 pęczki botwiny, po pół pęczka
szczypiorku, natki pietruszki i koperku, pół szklanki śmietany 12-
proc., łyżeczka mąki, 2 łyżki koncentratu z buraków, 2 jaja
ugotowane na twardo, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Opłukaną botwinę pokroić na dwu-, trzycentymetrowe kawałki, zalać szklanką wywaru i
dusić około 5 min. Połowę posiekanej zieleniny włożyć do garnka z botwiną, zalać resztą
wywaru, dodać koncentrat z buraków oraz śmietanę wymieszaną z mąką i kilkoma
łyżkami wywaru, gotować jeszcze minutę. Do każdej porcji gorącej botwinki włożyć
połówkę jaja i trochę zieleniny.
Plik z chomika:
inverna
Inne pliki z tego folderu:
zupa-krem ze świeżych pomidorów z warzywami.doc
(197 KB)
bulion warzywny z dynią i świeżymi ziołami.doc
(145 KB)
zupa-krem kalafiorowa.doc
(86 KB)
zupa mocno bazyliowa z quinoa.doc
(96 KB)
zupa grecka wielkanocna Meyeritsa dla nielubiących podrobów.doc
(109 KB)
Inne foldery tego chomika:
@ kuchnie świata
@ mikrofala
@ wolnowar
babeczki muffinki
Buddy Valastro gotuje
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin