SAŁATKA Z PIECZAREK.doc

(159 KB) Pobierz

 

SAŁATKA Z PIECZAREK
Składniki:


60 dag pieczarek,
5 jajek,
4 ogórki konserwowe,
1 cebula,
majonez,
3 łyżki gęstej śmietany,
sól, pieprz,
natka pietruszki do przybrania.



Jak przyrządzić?


Oczyszczone pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie około15 minut.

Ugotowane przelewamy na sito i uciskamy łyżką w celu pozbycia się nadmiaru wody.

Jaja gotujemy na twardo.

Następnie pieczarki, jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę.

Majonez łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do pokrojonych składników sałatki.

Całość przekładamy do salaterki i dekorujemy natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin